31/10/2022 | Magasin 7 2022
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kålen kilder i halsen. Derfor kan det være godt med en vinaigrette, der mørner kålen.
Ingredienser
- 1 bundt grønkål eller lignende
- 100 g hakkede ristede valnødder
- 1 dl solbær , frosne
- 1 dl sukker
- 2 dl mørk balsamico
- 2 dl god valnøddeolie
- 2 dl solsikkeolie
Sådan gør du
Step 1.
Lad solbær og sukker marinere natten over. Det er bedst, hvis bærrene får lov at suge sukker og smide saften, for så holder de bedre formen ved kogning.
Step 2.
Bland marinerede solbær og balsamico, og bring i roligt kog. De skal koge min. 15 minutter, og gerne til det halve af mængden.
Step 3.
Bland solbærblandingen med olierne.
Step 4.
Pluk kålen i mundrette stykker, og skyl den grundigt.
Step 5.
Vend kålen med en anelse salt og et par dråber citronsaft. Kram salt og citron lidt ind i kålen, og lad det hvile i en halv time.
Step 6.
Anret på et fladt fad, og fordel gavmildt vinaigretten ud over salaten. Drys evt. med lidt sort peber.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...