5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mindre både festlig og hyggelig for både børn og voksne – særligt hvis du serverer dem i en skål fyldt med sukker.
Kræmmerhusene kræver lidt fingerfærdighed, men når først det lykkes, er det sommernostalgi.
Ingredienser
- Kræmmerhus
- 50 g æggehvide
- 50 g mel
- 50 g flormelis
- 50 g Løgismose smør
- 1 nip salt
- 1 nip kardemomme
- Løgismoses nemmeste (og bedste) råcreme
- 100 g Løgismose piskefløde 38%
- 100 g Løgismose vaniljeskyr
- 15 g hyldeblomstsaft
- 1 tsk citronskal
- Pynt
- Et par håndfulde friske bær
- Chokolade til pynt
Sådan gør du
Vafler
Step 1. Smelt smør. Bland æggehvide, flormelis, kardemomme og salt og mel i en skål og pisk den lune smør heri. Lad dejen hvile på køkkenbordet i cirka 30 min.
Step 2. Forvarm ovnen til 180 °C varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir eller silikonemåtte. Placér en klat dejen her på og form til en flad rund cirkel i den størrelse, som du ønsker kræmmerhuset. Bag i ca. 10 min., til vaflen er let lysebrun. Fold den lille kage til et kræmmerhus, mens den er varm og formbar og lad køle af. Gentag, til du har brugt al dejen.
Vaniljecreme
Step 1. Pisk flødeskum stift og vend vaniljeskyr og hyldeblomstsaft forsigtigt i. Du kan piske cremen op, hvis den bliver for tynd.
Servering
Step 1. Fyld sukker i en skål.
Step 2. Fyld et kræmmerhus gavmildt med vaniljecreme og fordel bær herpå. Hvis der er et stort hul i bunden af vaflen, kan du lukke det med et lille bær.
Step 3. Stil vaflerne med bunden nedad i sukkeret og riv chokolade henover. Servér umiddelbart med det samme.
Tip
Det kræver lidt fingerfærdighed at lave perfekte kræmmerhuse. Start med en enkelt eller to vafler ad gangen, så du kan øve og tjekke størrelse, tykkelse og bagetid i din ovn. Hav eventuelt et par tynde rene arbejshandsker på, så du undgår at brænde fingrene.
Tip
Du kan købe en kegle til at forme kræmmerhuset, eller du kan om nødvendigt folde din egen.
Tip
Udskift gerne jordbær med bær i sæson - og du kan også snildt smage cremen til med din yndlingssaft fremfor hyldeblomst. Prøv f.eks. med rabarber-, hindbær- eller solbærsaft.
Tip
Kræmmerhuset kan også bruges som isvaffel. Fyld kræmmerhuset med din yndlingsis og top med karamelsirup, krymmel, chokolade, syltetøj eller hjemmelavet guf.
Tip
Lav gerne bunkevis af kræmmerhuse og gem dem i en lufttæt beholder. Så har du til en nem dessert, skulle der komme uanmeldte gæster, eller hvis du gerne vil forberede desserten i god tid.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...