Kalvefilet
Med grønne ærter, kapers og brunet smør
Ingredienser
- 800 g kalvefilet
- 1 stk hjertesalat
- 200 g ærter
- 1 stang peberrod
- 200 g Løgismose smør
- 50 g kapers
- 8 stk ansjosfileter
- 50 g Pankorasp
- 1 stk citron
- 1 bundt vild brøndkarse
Sådan gør du
Step 1.
Ordn kalvefileten for fedt og sener, og skær 4 bøffer af den. Krydr med salt og peber. Varm en pande op til høj varme og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække 3-5 minutter før servering.
Step 2.
Pil ærterne og hjertesalaten ud i blade. Skyl godt og grundigt for at undgå jord. Lige inden servering, sauteres ærterne og hjertesalaten meget kort i smør, i en lille kasserolle. Smag til med salt.
Step 3.
Tag 100 g smør og brun det forsigtigt i en lille gryde. Når smørret er brunet sigtes det igennem en lille sigte så man får de sidste korn i bunden fra. Hak kapers og ansjoser fint og kom dem i saucen. Smag til med en smule citronsaft.
Step 4.
Varm det sidste smør på en pande og rist pankoen af til det er gyldenbrunt. Overfør den smørristede panko til fedtsugende papir og riv citronskal udover.
Step 5.
Anret ærter, hjertesalat og pankorasp ovenpå bøffen, og server med saucen ved siden af.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...