1/1/1970 |
Kartoffelsalat
Med dressing af hjemmerørt sennep
Ingredienser
- Sennep
- 45 g gule sennepsfrø
- 40 g brune sennepsfrø (i alt 1 dl stødt)
- 1 spsk colemans sennepspulver
- 1 tsk estragon
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk anisfrø
- ½ tsk stødt allehånde
- 1 tsk salt
- 1½ dl æbleeddike
- 3 spsk sukker
- 1 spsk honning
- Vinaigrette
- 1½ spsk hjemmerørt sennep
- 3 spsk olivenolie
- 1½ spsk vineddike
- Lidt sukker
- Salt og friskkværnet peber
- Kartoffelsalat
- 1 kg små kartofler
- 1 stk skalotteløg eller rødløg
- Evt. friske krydderurter , f.eks. kørvel eller bredbladet persille
Sådan gør du
Sennep
Step 1. Stød sennepsfrø, anisfrø og allehånde i en morter. Ønsker du en glat sennep, kan du blende krydderierne.
Step 2. Varm alle ingredienserne i en lille gryde til det koger og kom det derefter i et glas. Stil glasset på køl.
Step 3. Lad senneppen stå og trække minimum 1 døgn, den skal evt. spædes op med lidt væske til rette konsistens.
Vinaigrette
Step 1. Bland alle ingredienser og smag til med sukker, salt og peber.
Kartoffelsalat
Step 1. Kog kartoflerne ca. 10 minutter til de er møre uden at være udkogte. Skær kartoflerne i kvarte.
Step 2. Skær løget i fine ringe. Hak krydderurterne groft.
Step 3. Vend kartofler, løg og krydderurter med vinaigretten.
Tip
Servér kartoffelsalaten til gode pølser.
Andre forslag
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kål...
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt ...
Smørstegte pærer med honning og rosmarin
De honning- og rosmaringlaserede pærer giver rigtig god mening til julemaden og vil især klæde en de...
Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og vintertrøffel
Jordskokker, nødder, brunet smør og trøffel kan både stå alene som en mellemret og komplimentere det...
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...