28/2/2021
|
Magasin 2 2021
Klassisk bolognese
Der findes et hav af meninger og holdninger til hvad en klassisk Ragout Bolognese er. Dette er mit bud på en sikker vinder, som alle i familien vil elske. Gode råvarer og tålmodighed er nøglen til en god bolognese (eller kødsovs; vi dømmer ingen!) og med denne opskrift er du godt på vej mod italienske dufte og smage i hjemmekøkkenet. Buon appetito!
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 hele store løg
- 4 stænger bladselleri
- 2 stk store gulerødder
- 3 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 dåser flåede eller hakkede tomater
- 2 dl rødvin
- 3 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 2 dl hønsebouillon
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Grofthakket løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg sauteres ved middel varme i olivenolie i min. 20 min.
Step 2.
Tilsæt hakket oksekød og skru op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatkoncentrat og lad det stege med før rødvinen tilsættes og koges godt ind. Herefter tilsættes flåede tomater, timian, laurbærblade og hønsebouillon og lad det hele simre under låg i 2-3 timer.
Step 3.
Krydr retten med salt og peber og server med din yndlingspasta og revet parmesan.
Andre forslag
Andelår, puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...