30/9/2019 | Magasin 8 2019
Klassisk wienerschnitzel
Klassikere opstår af en grund, og wienerschnitzel med behørigt tilbehør er ingen undtagelse. Sørg for at bruge kød af høj kvalitet, og oplev kroklassikeren snige sig et par trin op ad gourmet-stigen. Wienerschnitzlerne kan serveres med både den røde og hvide hverdagsvin, så her er rig mulighed for at invitere enhver smag til bords.
Ingredienser
- 4 stk kalveschnitzler banket så de er 1/2 cm tykke
- 100 g hvedemel
- 2 hele æg
- 250 g rasp
- 800 g kartofler kogte og halverede
- 100 g Løgismose smør
- Vindruekerneolie
- 400 g frosne ærter optøede
- 4 skiver citron
- 1 dåse benfri sild
- 4 tsk kapers
- 4 tsk friskrevet peberrod
Sådan gør du
Step 1.
Brasér de kogte halveret kartoflerne i lidt smør og olie på en pande
Step 2.
Bland mel og rasp sammen med salt og peber i en dyb tallerken og slå æggene ud i en anden tallerken. Panér schnitzlerne i blandingen og steg dem i resten af smørret og 1 spsk olie ved middelvarme, i 3-4 minutter på hver side.
Step 3.
Giv ærterne et hurtigt opkog.
Step 4.
Lav en ”dreng” til hver schnitzel; læg 2-3 fileter benfri sild, 1 skefuld kapers og en skefuld peberrod på citronskiverne.
Step 5.
Læg “drengen” på schnitzlen og servér med smørsaucen fra panden.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...