Knivmuslinger gratineret med parmesansmør og urter
Alt er bare lidt større i amerika. Det glæder også, når man taler knivmuslinger, men grundet samhandlen mellem europa og USA har vi i danmark siden slutningen af 1970’erne kunnet finde store amerikanske knivmuslinger bl.a. i Vadehavet, Limfjorden og kattegat. Muslingerne er kommet hertil med den amerikanske handelsflåde, ganske utilsigtet, medbragt i skibenes ballasttanke. Tak for det.
Ingredienser
- Muslinger
- 2 kg knivmuslinger
- Gratinering
- 250 g blødt Løgismose smør
- 50 g fintrevet parmesan eller anden fast ost
- 2 fed finthakkede hvidløg
- ½ bundt finthakket bredbladet persille
- 1 stk citron skal herfra
- 2 skiver daggammelt hvedebrød
Sådan gør du
Muslinger
Step 1. Tjek om muslingerne er levende ved at give dem et tryk. Kassér de muslinger, som ikke reagerer på dette, ved at lukke sig helt sammen. Udvand muslingerne i koldt vand i ca. 1 time. Læg dem herefter på et fad, der kan gå i fryseren og frys dem i ca. 2 timer.
Gratinering
Step 1. Pisk smørret, så det bliver lyst og luftig. Vend herefter parmesan, hvidløg og persille i og smag til med fintrevet citronskal. Riv brødet på den grove side af rivejernet eller kør det på blenderen. Rist brødkrummerne sprøde på en tør pande. Tag fadet med muslinger ud af fryseren. Åbn hver musling, men ikke mere end, at den stadig hænger sammen. Læg dem i en bradepande eller et ildfast fad og fordel gratineringssmørret oven på muslingerne. Tænd grillen i ovnen og sæt muslingerne ind under grillen og lad dem gratinere, til de er flot gyldne. Tag fadet ud af ovnen og drys med de ristede brødkrummer.
Tip
Servér evt. en god blandet salat til muslingerne.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...