Knivmuslinger gratineret med parmesansmør og urter
Alt er bare lidt større i amerika. Det glæder også, når man taler knivmuslinger, men grundet samhandlen mellem europa og USA har vi i danmark siden slutningen af 1970’erne kunnet finde store amerikanske knivmuslinger bl.a. i Vadehavet, Limfjorden og kattegat. Muslingerne er kommet hertil med den amerikanske handelsflåde, ganske utilsigtet, medbragt i skibenes ballasttanke. Tak for det.
Ingredienser
- Muslinger
- 2 kg knivmuslinger
- Gratinering
- 250 g blødt Løgismose smør
- 50 g fintrevet parmesan eller anden fast ost
- 2 fed finthakkede hvidløg
- ½ bundt finthakket bredbladet persille
- 1 stk citron skal herfra
- 2 skiver daggammelt hvedebrød
Sådan gør du
Muslinger
Step 1. Tjek om muslingerne er levende ved at give dem et tryk. Kassér de muslinger, som ikke reagerer på dette, ved at lukke sig helt sammen. Udvand muslingerne i koldt vand i ca. 1 time. Læg dem herefter på et fad, der kan gå i fryseren og frys dem i ca. 2 timer.
Gratinering
Step 1. Pisk smørret, så det bliver lyst og luftig. Vend herefter parmesan, hvidløg og persille i og smag til med fintrevet citronskal. Riv brødet på den grove side af rivejernet eller kør det på blenderen. Rist brødkrummerne sprøde på en tør pande. Tag fadet med muslinger ud af fryseren. Åbn hver musling, men ikke mere end, at den stadig hænger sammen. Læg dem i en bradepande eller et ildfast fad og fordel gratineringssmørret oven på muslingerne. Tænd grillen i ovnen og sæt muslingerne ind under grillen og lad dem gratinere, til de er flot gyldne. Tag fadet ud af ovnen og drys med de ristede brødkrummer.
Tip
Servér evt. en god blandet salat til muslingerne.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...