1/1/1970 |
Lam i dild
Med rejer.
Ingredienser
- Gravad lam
- 200 g lammefilet
- 8 g gravning af:
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk enebær
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk dildfrø
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- Rejer
- 12 stk rå rejer , pillede
- Syltet grønt
- 200 g blandede spæde grøntsager i passende stykker, f.eks. blomkål , glaskål, karotter og selleri
- Salt
- Syltelage
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- Lidt korianderfrø
- Lidt fennikelfrø
- 1 kvist timian
- Rå grønt
- De samme slags grøntsager som du bruger til syltet grønt, 1-2 skiver af hver per person
- Lidt olie
- Salt
- Dildmayo
- 2 dl grøn dild olie (1 bundt dild blendet med 2,5 dl olie)
- 2 stk æggeblommer
- Lidt salt
- ½ tsk æbleeddike
- Pynt inden servering
- Spiselige blomster og urter , f.eks. stedmoderblomster, bronzefennikel og fuglegræs
Sådan gør du
Gravad lam
Step 1. Blend alle krydderier til en fin salt, og krydr lammefileten. Lad det trække på køl min. 1 døgn.
Rå rejer
Step 1. Lad de rå rejer temperere inden servering.
Syltet grønt
Step 1. Ordn og skyl grøntsagerne. Blanchér dem i letsaltet vand, og afkøl i isvand. Kog en syltelage af de øvrige ingredienser, og lad den køle af. Sylt de blancherede grøntsager i lagen i en skål, minimum et døgn på køl.
Rå grønt
Step 1. Gør grøntsagerne i stand, og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. Opbevar dem i isvand indtil servering.
Dildmayo
Step 1. Pisk æggeblommer, salt og eddike godt sammen. Tilsæt dildolie lidt efter lidt under kraftig piskning, til mayonnaisen har en tyk konsistens og en flot grøn farve. Smag til med salt og eddike hvis der er behov.
Servering
Step 1. Skær lammekødet i tynde skiver og anret på tallerkenen. Vend de rå grøntsager i olie og salt og fordel dem sammen med de syltede grøntsager. Anret dildmayoen i små ”dutter” rundt om kød og grønt og pynt med spiselige blomster og urter. Drys evt. lidt havsalt henover retten til slut.
Andre forslag
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?