Lam i dild
Med rejer.
Ingredienser
- Gravad lam
- 200 g lammefilet
- 8 g gravning af:
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk enebær
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk dildfrø
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- Rejer
- 12 stk rå rejer , pillede
- Syltet grønt
- 200 g blandede spæde grøntsager i passende stykker, f.eks. blomkål , glaskål, karotter og selleri
- Salt
- Syltelage
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- Lidt korianderfrø
- Lidt fennikelfrø
- 1 kvist timian
- Rå grønt
- De samme slags grøntsager som du bruger til syltet grønt, 1-2 skiver af hver per person
- Lidt olie
- Salt
- Dildmayo
- 2 dl grøn dild olie (1 bundt dild blendet med 2,5 dl olie)
- 2 stk æggeblommer
- Lidt salt
- ½ tsk æbleeddike
- Pynt inden servering
- Spiselige blomster og urter , f.eks. stedmoderblomster, bronzefennikel og fuglegræs
Sådan gør du
Gravad lam
Step 1. Blend alle krydderier til en fin salt, og krydr lammefileten. Lad det trække på køl min. 1 døgn.
Rå rejer
Step 1. Lad de rå rejer temperere inden servering.
Syltet grønt
Step 1. Ordn og skyl grøntsagerne. Blanchér dem i letsaltet vand, og afkøl i isvand. Kog en syltelage af de øvrige ingredienser, og lad den køle af. Sylt de blancherede grøntsager i lagen i en skål, minimum et døgn på køl.
Rå grønt
Step 1. Gør grøntsagerne i stand, og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. Opbevar dem i isvand indtil servering.
Dildmayo
Step 1. Pisk æggeblommer, salt og eddike godt sammen. Tilsæt dildolie lidt efter lidt under kraftig piskning, til mayonnaisen har en tyk konsistens og en flot grøn farve. Smag til med salt og eddike hvis der er behov.
Servering
Step 1. Skær lammekødet i tynde skiver og anret på tallerkenen. Vend de rå grøntsager i olie og salt og fordel dem sammen med de syltede grøntsager. Anret dildmayoen i små ”dutter” rundt om kød og grønt og pynt med spiselige blomster og urter. Drys evt. lidt havsalt henover retten til slut.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...