19/3/2024
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Kantareller har i mange år været danskernes foretrukne spisesvamp. Det er ikke uden grund. Først og fremmest smager de fantastisk og kan anvendes på mange måder. Svampene kan selvfølgelig ristes på panden, men glem ikke at bruge dem i supper, saucer og stuvninger.
Ingredienser
- Lammebrisler
- 600 g lammebrisler
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- 4 stilke persille
- 5 stk peberkorn
- 2 stk laurbærblade
- 1 l vand
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 spsk vindruekerneolie
- Ærtepuré
- 300 g friske ærter
- 2 dl vand
- 2 spsk Løgismose smør
- 2 g sukker
- Salt og friskkværnet peber
- Kantareller
- 300 g kantareller
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 stk hakket skalotteløg
- 1 håndfuld finthakket bredbladet persille
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Grønne urter , f.eks. karse, kørvel og persille
Sådan gør du
Lammebrisler
Step 1. Befri brislerne for hinder og udvand dem i koldt vand i ca. 1 time.
Step 2. Pil og skræl løget og guleroden og snit dem groft. Pluk bladene af persillen og gem dem til senere brug.
Step 3. Kom persillestilke, løg, gulerod, peber og laurbærblade i en gryde sammen med vand og eddike. Bring gryden i kog, lad lagen simre i nogle minutter og kom herefter brislerne i. Lad brislerne koge i bouillonen i ca. 2 minutter, træk gryden fra blusset og lad dem trække i ca. 30 minutter.
Ærtepuré
Step 1. Kog vand og smør op, tilsæt ærterne og lad dem koge i ca. 2-3 minutter og blendes det hele glat. Smag til med salt, peber og sukker. Tag lidt ærter fra til at pynte retten med.
Kantareller
Step 1. Rens kantarellerne og steg dem gyldne i smør på en varm pande. Tilsæt herefter skalotteløg og hakket persille og smag til med salt og peber.
Step 2. Tag brislerne op af lagen lige inden servering og dup dem tørre. Steg dem sprøde i lidt olie på panden.
Step 3. Anret en god skefuld ærtepuré på lune tallerkner og kom de stegte brisler og kantareller ovenpå. Pynt med de hele ærter og lidt grønne urter.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...