15/2/2024
|
Magasin 1 2024
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre sunde. Dertil er de propfyldt med protein, hvilket giver en god mæthedsfornemmelse. Ikke alle mættende retter behøver være kødfulde, og således kan denne cremede og friske linseret med spinat, citron og persille snildt serveres som både forret og hovedret med et godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk – mere behøves ikke.
Ingredienser
- 5 dl belugalinser
- 1 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- 50 g olivenolie
- 300 g rødløg i strimler
- 1 dl god balsamico
- 40 g grov sennep
- 200 g Løgismose creme fraiche 18%
- 1 citron skal heraf
- ¼ bundt bredbladet persille
- 50 g Comté eller Gruyere
- 150 g skyllet spinat
Sådan gør du
Step 1. Skyl linser godt og kog i velsaltet vand efter anvisning på pakken sammen med laurbærblade og hvidløg. Sluk for blusset, når linserne er møre og lad dem trække i vandet.
Step 2. Sautér rødløg i olivenolie og glacér i balsamico.
Step 3. Tilsæt linserne sammen med et par spsk. af kogevandet.
Step 4. Tilsæt sennep, montér med creme fraiche og vend forsigtigt sammen. Riv skal fra citron, hak persille og riv ost. Smag til med salt og peber, citronskal, hakket persille og revet ost.
Step 5. Vend skyllet spinat i lige linserne umiddelbart før servering. Det skal gerne beholde lidt struktur.
Step 6. Servér retten som forret eller hovedret med godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk eller helstegt kylling.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.