30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snobrød – det er indbegrebet af hyggelig efterårsstemning.
Her får du Løgismoses bedste snobrødsdej. En dej, der ikke klistrer og som er nem at sno om pinden.
Ingredienser
- 100 g Løgismose Tipo 00
- 325 g koldt vand
- 10 g Løgismose olivenolie
- 10 g salt
- 10 g gær
- 5 g sukker
- 75 g Løgismose chilihummus
- 1 spsk urter f.eks. sar, timian eller rosmarin
Sådan gør du
Step 1.
Opløs gæren i vandet i en stor røreskål og tilsæt resten af ingredienserne. Rør salt i til sidst.
Step 2.
Ælt dejen ved mellemhøj hastighed i 10-12 min., til dejen slipper kanten.
Step 3.
Lad dejen hæve på køl natten over.
Step 4.
Fordel dejen i klumper af 100 g et par timer før, du skal bruge dejen. Stram dejklumperne op og stil overdækket ved stuetemperatur indtil brug.
Step 5.
Drys lidt mel på hænderne, træk dejen til en lang pølse og vikkel den om en snobrødspind.
Step 6.
Bag snobrødet over bål, indtil det lyder let hult, når du banker på det. Det gør ikke spor, hvis brødet får lidt mørke knaster – et rigtigt snobrød er altid lidt brændt.
Tip
Du kan både give smag til snobrødsdejen med Løgismose forskellige hummusvarianter eller bruge dem som dip til de færdigbagte snobrød.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk