31/8/2020 | Magasin 5 2020
Makrel med svampe og artiskokker
Makrel bør nydes i mange flere tilberedninger end på dåse i selskab med tomat. Prøv Thomas Rodes bud på makrelfileter, som her serveres med tilbehør af svampe, artiskokker og løg – en nem, sund og absurd velsmagende ret, som matcher et afkølet glas Riesling fra Weingut Bischel til perfektion!
Ingredienser
- 2 stk makreller , skåret i fileter og befriet for ben
- 100 g kantereller , rensede
- 1 glas artiskokker i olivenolie (Cascina San Giovanni), drænet
- 4 stk forårsløg i ens størrelse, befriet for rod og top, delt på midten
- 1 lille rødløg
- 3 spsk tørrede karljohansvampe (Tartufi Jimmy) opblødt i vand og efterfølgende skyllet omhyggeligt
- 2 kviste rosmarin
- 2 kviste timian
- 6 korianderfrø
- 1 dl olivenolie
- 1 økologisk citron , skallen herfra
- 1 hvidløg , pillet og fintsnittet
- 3 cl sherry vineddike
Sådan gør du
Step 1.
Opvarm en pande med 3-4 spsk olivenolie.
Step 2.
Tilsæt rødløg, forårsløg, Karl Johan-svampe, kantareller, korianderfrø, skrællen af citron samt krydderurter.
Step 3.
Sautér 4-5 minutter.
Step 4.
Tilsæt artiskokker, resten af olivenolien samt sherryvineddike og kog det hele igennem et par minutter.
Step 5.
Steg i mellemtiden makrellerne sprøde på skindsiden på en hed grill, grillpande, eller en almindelig pande, ca. 2-3 minutter til skindet er helt sprødt, men kødsiden stadig rå.
Step 6.
Læg fileterne op i panden med grøntsagerne med kødsiden nedad, sluk for varmen og lad filterne trække et par minutter inden servering.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...