1/11/2024
|
Magasin 6 2024
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serveret med hjemmerørt sauce tatar på en god skive bagerrugbrød mellem sildebordet og de lune retter. Ingen yderligere introduktion behøves her.
Ingredienser
- 4 rødspættefileter eller anden frisk hvid fisk
- 2 spsk mel
- Salt
- Løgismose smør til stegning
- Hjemmelavet nem mayonnaise
- 2 æg
- 20 g dijonsennep
- 5 g salt
- 15 g æblevineddike
- ½ dl vand
- 5 dl smagsneutral olie
- Sauce tatar
- 150 g hjemmelavet mayonnaise
- 50 g Løgismose creme fraiche 18%
- 1 håndfuld kørvel
- 50 g skalotteløg
- 50 g Løgismose syltede drueagurker
- 30 g kapers
- 1 spsk æblevineddike
- 1 spsk citronskal
- 1 spsk citronsaft
- Salt
Sådan gør du
Hjemmelavet nem mayonnaise
Step 1. Kom æg, dijonsennep, salt, æblevineddike og vand i en skål eller stavblenderglas.
Step 2. Blend alt godt sammen og tilsæt olie lidt ad gangen, til ønskede konsistens er nået.
Sauce tatar
Step 1. Hak skalotteløg, syltede agurker og kørvel groft. Gem lidt kørvel til anretning.
Step 2. Vend det grønne med mayonnaise, creme fraiche, æblevineddike, citronsaft og -skal. Smag til med salt. Opbevar på køl til brug.
Fiskefilet
Step 1. Orden fiskefileten. Fold derefter det tynde halestykke ind over det tykke ved at lægge et lille snit ind i filletten, så får du et flot ensartet stykke fisk.
Step 2. Vend fiskestykkerne i mel og steg på pande i godt med smør.
Servering
Step 1. Servér straks de stegte fisk på et godt stykke rugbrød med sauce tatar og friske urter.
Tip
I opskriften er anvendt rødspætte, men du kan med fin succes vælge lige den slags hvide fisk, som du bedst kan lide og som fiskehandleren tilbyder. Det vigtigste er blot, at fisken er frisk!
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...