1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege lidt med dem i køkkenet.
Princippet i denne opskrift er det samme som med solæg, hvor hårdkogte æg syltes og farves naturligt af lagen. Mimosa refererer til æggets farve, der minder om farven på mimosabuskens påskegule blomster.
Ingredienser
- Gule æg
- 10 stk æg
- ¾ l vand
- 3 spsk æbleeddike
- 2 spsk madras karry
- 2 spsk gurkemeje
- 1 lille æble
- 1 spsk Løgismose drueagurker
- Salt
- 1 tsk grovkornet sennep
- 2 spsk mayonnaise
- Purløg til pynt
- Røde æg
- 10 stk æg
- 1 kg rødbeder
- 3 spsk æbleeddike
- 100 g peberrod
- 3 spsk kapers
- 1 spsk grovkornet sennep
- 2 spsk mayonnaise
- Grønt til pynt
- Hvide æg
- 10 stk æg
- 100 g bacon
- 1 spsk grovkornet sennep
- 3 spsk mayonnaise
- Salt
- Purløg
Sådan gør du
Gule æg - 2 dage før
Step 1. Kog æggene hårdkogte i ca. 9-10 min. Køl af og pil æggene.
Step 2. Bland vand, karry, gurkemeje og æbleeddike i en gryde. Kom æggene heri, og kog op. Smag lagen til med salt.
Gule æg - servering
Step 1. Tag æggene op af lagen, skyl og tør dem. Halvér æggene og gem æggeblommen.
Step 2. Skær æble og agurk i tern, og rør sammen med æggeblommer, syltede agurker, sennep, mayonnaise og karry. Smag til med salt.
Step 3. Kom fyldet tilbage i ægget, og servér med lidt æble og grønt på toppen.
Røde æg - 2 dage før
Step 1. Kog æggene hårdkogte i ca. 9-10 min. Køl af og pil æggene.
Step 2. Skræl 750 g rødbedere og juice dem i en juicer.
Step 3. Step 3. Hæld juicen i en gryde med æbleeddike og 50 g høvlet peberrod. Kom æggene heri, og kog op. Smag lagen til med salt.
Step 4. Hæld æg og rødbedejuice i en bøtte eller i et sylteglas. Spæd til med lidt vand, hvis lagen ikke dækker æggene helt.
Røde æg - servering
Step 1. Kog de sidste 250 g rødbeder i letsaltet vand i 30-45 min. afhængig af størrelse. Køl ned, pil skrællen af og skær i fine tern. Du kan også blot bruge Løgismose syltede rødbeder.
Step 2. Tag æggene op af lagen, skyl og tør dem. Halvér æggene og gem æggeblommen.
Step 3. Rør æggeblomme med rødbede, 1 spsk. høvlet peberrod, kapers, sennep og mayonnaise. Smag til med salt.
Step 4. Kom fyldet tilbage i ægget, og servér med lidt peberrod og grønt på toppen.
Hvide æg
Step 1. Kog æggene hårdkogte i ca. 9-10 min. Køl af og pil æggene.
Step 2. Steg bacon sprødt på en pande, køl af og hak halvdelen fint.
Step 3. Halvér æggene og gem æggeblommen.
Step 4. Rør æggeblomme med sennep, mayonnaise og hakket bacon. Smag til med Salt.
Step 5. Kom fyldet tilbage i ægget, og servér med lidt bacon og purløg på toppen.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...