30/11/2020
|
Magasin 7 2020
Oksemørbrad med glaserede rødbeder, svampe og trøffelsauce
Ingredienser
- 1 kg oksemørbrad skåret i bøffer af 250g
- 1 kg rødbeder
- balsamicoeddike
- 400 g svampe gerne kantareller
- 300 g skalotteløg
- Løgismose smør
- Frisk timian
- Frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Fjern sener og hinder fra mørbraden og drys den med salt og kværnet peber. Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme.
Step 2.
Kom den i en bradepande og steg den i ovnen ved 90 °C til kødet har en kernetemperatur på ca. 60 °C (ca. 2,5 time) Giv til sidst mørbraden 10 min. ved 225 °C.
Step 3.
Tag kødet ud og lad det hvile tildækket indtil servering .
Step 4.
Mens kødet får de sidste 10 minutter i ovnen, tilberedes resten af retten. Skær rødbederne i grove stykker og læg dem i en gryde med balsamico og smør og tilbered under låg i 4-5 min.
Step 5.
Rens svampene og rist dem af på en pande i 2-3 min i smør med timian og rosmarin og hvidløg.
Step 6.
Skær skalotteløgene i halve. Læg dem med skærefladen nedad i en gryde og tænd for varmen (mellem) og lad dem stå indtil de begynder at tage farve.
Step 7.
Tilsæt timian og hvidløg og en stor klat smør og læg låg på gryden og lad dem hygge under låg i 8-10 min uden varme.
Step 8.
Lun saucen i en gryde umiddelbart inden servering.
Placér mørbradbøffen på en lun tallerken med stykker af rødbede ved siden af samt et par halve skalotteløg. Kom svampe på toppen og afslut med et par skefulde lun trøffelsauce. Pynt eventuelt med friske tallerkensmækkere.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...