28/4/2021 | Magasin 4 2021
Olivenoliekage
For de fleste er olivenolien nok primært et indslag i det salte køkken, men faktisk har de bitre olier også en velfortjent plads i det søde. Her er olivenolien hovedingrediens i en sød og saftig kage, som udover noterne fra den bitre olie er krydret med citrusfrugt og vaniljekorn, for en varm og uimodståelig sød oplevelse. Servér kagen med olivenolie on the side og dyp den svampede sandkage i olien.
Ingredienser
- 3 store æg
- 180 g sukker
- 1 vaniljestang kornene heraf
- 175 g Løgismose manitoba hvedemel eller almindelig hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 dl Løgismose olivenolie eller anden olivenolie af god kvalitet
- 1 økologisk citron saft og skal herfra
- 1 stor appelsin skallen herfra
- Flormelis
- 1 håndfuld Marcona mandler
Sådan gør du
Step 1.
Pisk æg og sukker til en tyk, ensartet masse.
Step 2.
Tilsæt olie lidt ad gangen, og rør derefter vaniljekorn, salt, citronsaft samt appelsin- og citronskal i dejen.
Step 3.
Bland hvedemel og bagepulver og si det ned i dejen. Rør dejen grundigt så den samler sig og bliver helt blød og ensartet.
Step 4.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 17 cm i diameter) og bag kagen ved 180 °C i 40-50 min. Kagen er færdig når du kan stikke en kødnål eller strikkepind i kagen uden at der hænger dej ved.
Step 5.
Servér drysset med flormelis, mandelflager, et dryp olivenolie og eventuelt en god klat fuldfed creme fraiche.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...