28/4/2021 | Magasin 4 2021
Olivenoliekage
For de fleste er olivenolien nok primært et indslag i det salte køkken, men faktisk har de bitre olier også en velfortjent plads i det søde. Her er olivenolien hovedingrediens i en sød og saftig kage, som udover noterne fra den bitre olie er krydret med citrusfrugt og vaniljekorn, for en varm og uimodståelig sød oplevelse. Servér kagen med olivenolie on the side og dyp den svampede sandkage i olien.
Ingredienser
- 3 store æg
- 180 g sukker
- 1 vaniljestang kornene heraf
- 175 g Løgismose manitoba hvedemel eller almindelig hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 dl Løgismose olivenolie eller anden olivenolie af god kvalitet
- 1 økologisk citron saft og skal herfra
- 1 stor appelsin skallen herfra
- Flormelis
- 1 håndfuld Marcona mandler
Sådan gør du
Step 1.
Pisk æg og sukker til en tyk, ensartet masse.
Step 2.
Tilsæt olie lidt ad gangen, og rør derefter vaniljekorn, salt, citronsaft samt appelsin- og citronskal i dejen.
Step 3.
Bland hvedemel og bagepulver og si det ned i dejen. Rør dejen grundigt så den samler sig og bliver helt blød og ensartet.
Step 4.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 17 cm i diameter) og bag kagen ved 180 °C i 40-50 min. Kagen er færdig når du kan stikke en kødnål eller strikkepind i kagen uden at der hænger dej ved.
Step 5.
Servér drysset med flormelis, mandelflager, et dryp olivenolie og eventuelt en god klat fuldfed creme fraiche.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...