31/1/2021
|
Magasin 1 2021
Pizza Quattro Formaggi
Lad de italienske vine fylde glassene når der serveres varme, ostespækkede pizzaer hvor ikke meget andet end oste af højeste kvalitet mødes på den lette pizzadej. Gør dig selv den tjeneste at købe oste af højeste kvalitet du nænner; med så få ingredienser er det dét, der gør forskellen!
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- ½ l lunkent vand
- 500 g Løgismose Tipo 00 hvedemel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- Blåskimmelost
- Mozzarella
- Emmentaler
- Rødkit
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 glas god tomatsauce
Sådan gør du
Step 1.
Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen. Kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Step 2.
Forvarm din ovn til 280 °C eller endnu varmere hvis du kan. Har du en pizzasten kan denne varme med, ellers vend en bageplade på hovedet i ovnen og lad den varme med.
Step 3.
Imens dejen hæver, skylles basilikum og plukkes i mindre buketter. De forskellige oste skæres i mindre tern.
Step 4.
Rul dejen tyndt ud til den størrelse, der passer dig, og placér pizzaen på bagepapir.
Step 5.
Fordel tomatsaucen på pizzabunden og drys alle ostene-ternene ovenpå tomatsaucen.
Step 6.
Placér pizzaen på den varme pizzasten eller bageplade. Bag ca. 8-10 min, til osten er gylden på toppen og dejen er sprød.
Servér pizzaen med de friske basilikumbuketter på toppen. BUON APPETITO!
Tip
Find altid et godt udvalg af de bedste oste fra Frankrig, Italien og Danmark i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...