12/2/2024
|
Løgismose i Netto
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra det orientalske køkken fuld af smag og fylde – og som tilmed er nem at tilberede.
Guleroden er en af de mest almindelige grøntsager i Danmark. Vi nyder dem rå i madpakken, revet i råkostsalater, kogt sammen med kartofler, men også bagt, hvorved de bliver søde og let karamelliserede.
Ingredienser
- 8 gulerødder i forskellige størrelser
- Olivenolie
- Flagesalt
- 2 dl quinoa
- 75 g feldsalat
- ½ bøtte Løgismose salatost
- 3 spsk sesamfrø
- 1 bøtte Løgismose chilihummus
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Step 2
Skyl gulerødderne grundigt. Skær enderne af og del i halve. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden opad. Hæld olivenolie over gulerødderne og drys med flagesalt.
Step 3
Bag gulerødderne i ovnen i omkring 35-45 minutter. Gulerødderne skal være møre med let bid, have en let gylden farve og ikke være brankede.
Step 4
Kog imens quinoa efter anvisning på pakken.
Step 5
Rist sesamfrø på en varm, tør pande til de er let gyldne – pas på, de brænder nemt på.
Step 6
Byg salaten op i en stor skål eller på et fad med en blanding af quinoa, feldsalat, bagte gulerødder og salattern. Afslut med et sting god olivenolie, ristede sesamfrø og med Løgismose chilihummus på siden. Du kan også anrette chilihummus direkte på salaten.
Step 7
Servér salaten til både frokost og aften – enten som den er med godt brød til eller som tilbehør til for eksempel falafler eller stegt kylling.
Tip
Du kan finde chilihummus på hylden i Netto sammen med resten af Løgismose spreads, som du naturligvis også kan spise til salaten.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
