12/2/2024
|
Løgismose i Netto
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra det orientalske køkken fuld af smag og fylde – og som tilmed er nem at tilberede.
Guleroden er en af de mest almindelige grøntsager i Danmark. Vi nyder dem rå i madpakken, revet i råkostsalater, kogt sammen med kartofler, men også bagt, hvorved de bliver søde og let karamelliserede.
Ingredienser
- 8 gulerødder i forskellige størrelser
- Olivenolie
- Flagesalt
- 2 dl quinoa
- 75 g feldsalat
- ½ bøtte Løgismose salatost
- 3 spsk sesamfrø
- 1 bøtte Løgismose chilihummus
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Step 2
Skyl gulerødderne grundigt. Skær enderne af og del i halve. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden opad. Hæld olivenolie over gulerødderne og drys med flagesalt.
Step 3
Bag gulerødderne i ovnen i omkring 35-45 minutter. Gulerødderne skal være møre med let bid, have en let gylden farve og ikke være brankede.
Step 4
Kog imens quinoa efter anvisning på pakken.
Step 5
Rist sesamfrø på en varm, tør pande til de er let gyldne – pas på, de brænder nemt på.
Step 6
Byg salaten op i en stor skål eller på et fad med en blanding af quinoa, feldsalat, bagte gulerødder og salattern. Afslut med et sting god olivenolie, ristede sesamfrø og med Løgismose chilihummus på siden. Du kan også anrette chilihummus direkte på salaten.
Step 7
Servér salaten til både frokost og aften – enten som den er med godt brød til eller som tilbehør til for eksempel falafler eller stegt kylling.
Tip
Du kan finde chilihummus på hylden i Netto sammen med resten af Løgismose spreads, som du naturligvis også kan spise til salaten.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...