12/2/2024 | Løgismose i Netto
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra det orientalske køkken fuld af smag og fylde – og som tilmed er nem at tilberede.
Guleroden er en af de mest almindelige grøntsager i Danmark. Vi nyder dem rå i madpakken, revet i råkostsalater, kogt sammen med kartofler, men også bagt, hvorved de bliver søde og let karamelliserede.
Ingredienser
- 8 gulerødder i forskellige størrelser
- Olivenolie
- Flagesalt
- 2 dl quinoa
- 75 g feldsalat
- ½ bøtte Løgismose salattern
- 3 spsk sesamfrø
- 1 bøtte Løgismose chilihummus
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Step 2
Skyl gulerødderne grundigt. Skær enderne af og del i halve. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden opad. Hæld olivenolie over gulerødderne og drys med flagesalt.
Step 3
Bag gulerødderne i ovnen i omkring 35-45 minutter. Gulerødderne skal være møre med let bid, have en let gylden farve og ikke være brankede.
Step 4
Kog imens quinoa efter anvisning på pakken.
Step 5
Rist sesamfrø på en varm, tør pande til de er let gyldne – pas på, de brænder nemt på.
Step 6
Byg salaten op i en stor skål eller på et fad med en blanding af quinoa, feldsalat, bagte gulerødder og salattern. Afslut med et sting god olivenolie, ristede sesamfrø og med Løgismose chilihummus på siden. Du kan også anrette chilihummus direkte på salaten.
Step 7
Servér salaten til både frokost og aften – enten som den er med godt brød til eller som tilbehør til for eksempel falafler eller stegt kylling.
Tip
Du kan finde chilihummus på hylden i Netto sammen med resten af Løgismose spreads, som du naturligvis også kan spise til salaten.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...