30/11/2019 | Magasin 9 2019
Ribollita
Når efteråret og vinterens kulde for alvor spiller med musklerne, er en fyldig og mættende suppe oplagt at servere i den dybe tallerken for at få varme og vitaminer.
Ribollita er en fyldig suppe-klassiker fra det toscanske bonde-køkken, hvor brød og grøntsager danner grundlag for den varmende suppe, som derudover indeholder kål, bønner og friske grønt- sager. Servér med grillet brød og de italienske hverdagsvine i glasset.
Ingredienser
- 4 dåser hakkede tomater
- 1 bundt bladselleri
- 8 gulerødder
- 1 stort løg
- 2 fennikel
- 5 kviste timian
- 1 kvist rosmarin
- 4 fed knust hvidløg
- 1 palmekål
- 400 g kogte cannellini-bønner
- 4 store skiver grillet brød dryppet med olivenolie
- God olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Rens bladselleri og fjern fra stokke. Skræl gulerødder. Pil løg og hvidløg. Skyl palmekål grundigt og træk blade af stilken.
Step 2
Skær, med undtagelse af bønner og kål, halvdelen af grøntsagerne og alle fed hvidløg groft ud, og sautér dem i en gryde ved middel varme i lidt vindruekerneolie.
Step 3
Tilsæt krydderurter og de hakkede tomater sammen med 1/2 liter vand. Lad det simre i ca. 1 time. Skær imens resten af grøntsagerne i fine tern, snit kålen groft og sæt dem til side.
Step 4
Sigt suppen og smag til med salt og peber.
Step 5
Ved servering, tilsæt de fint skårede grøntsager, kål og bønner til suppen og kog kort igennem. Servér med grillet brød og olivenolie.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...