1/1/1970 |
Rødspættefileter med nye kartofler vendt i løvstikke
Vi får for lidt fisk i hverdagen. Fisk er blevet til fest- og restaurantmad, men stegte rødspættefileter er nu noget af det nemmeste hverdagsmad – også hvis man er mange til bords. Med nye kartofler til kogt med løvstikke er denne ret indbegrebet af sommerstemning.
Ingredienser
- Til fisken
- 4 stk rødspættefileter a 150 g
- Salt og friskkværnet peber
- 100 g Løgismose rugmel
- 100 g Løgismose smør til stegning
- 1 spsk smagsneutral olie til stegning
- Til kartoflerne
- 500 g nye kartofler
- 1 spsk groft salt
- ½ bundt frisk løvstikke
- 2 stk bananskalotteløg
- 1 stk citron revet skal herfra
- 200 g Løgismose smør og citronsaft til sauce (valgfrit)
Sådan gør du
Rødspættefileter
Step 1. Krydr rødspættefileterne med salt og peber, og vend dem i rugmelet. Lad smør og olie bruse af på en middelvarm pande, og steg rødspættefileterne gyldne, lige inden servering.
Kartofler
Step 1. Kog kartoflerne i en stor gryde med vand, salt og stilkene fra løvstikken i 12-14 minutter.
Step 2. Pil og hak skalotteløgene fint.
Step 3. Lad kartoflerne trække i kogevandet, til de er møre, og anret dem i en stor skål med finthakket løvstikkeblade, revet citronskal og skalotteløg.
Step 4. Lav evt. en sauce af 200 g smør, som brunes og tilsættes citronsaft.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...