30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Salat med bagte rodfrugter, pinjekerner og asier
Salaten her er helt sin egen. Rodfrugterne er bagt med skrællen på, der forstærker sødmen, mens dressingen med økologisk kærnemælk og finthakkede syltede asier bringer syre og friskhed – et must i en salat!
Nyd salaten som tilbehør til en let vinterret eller som det fulde måltid med surdejsbrød.
Ingredienser
- 1 kg blandede rodfrugter (selleri, rødbeder, gulerødder, pastinak etc.)
- Olivenolie
- Salt
- 2 dl Løgismose kærnemælk
- 1 stk citron
- 1 bundt dild
- 3 dl neutral olie
- 50 g syltede asier ((alternativt syltede græskar eller syltede bolsjebeder, se opskrifter på løgismose.dk))
- 30 g ristede pinjekerner
Sådan gør du
Step 1
Skyl rodfrugterne grundigt for jord og sand, og vend rodfrugterne i lidt olivenolie og krydr med salt. Bag rodfrugter i ovnen ved 180 °C til de er møre. De vil ikke være færdige på samme tid, så hold øje med dem undervejs.
Step 2
Tilsæt saften fra 1 citron til kærnemælken, og krydr med en smule salt.
Step 3
Varm neutral olie op til ca. 70 °C, og hæld den derefter over plukket dild og blend det i en kandeblender i 5 min., indtil olien er farvet hel grøn. Sigt olien gennem et kaffefilter.
Step 4
Bland kærnemælk og dildolie i forholdet 2:1
Step 5
Anret i dybe tallerkener eller på et fad med stykker af rodfrugter, skåret i smukke aflange skiver, kærnemælksdressing med dildolie, små tern af syltede asier og afslut med ristede pinjekerner.
Tip
Pét-nat, Pet Nat, Pet' Nath' – kært barn har som bekendt mange navne. Pét-nat er den generelle forkortelse, mens de øvrige er producenternes egne påfund.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...