28/10/2023
Sauce til and og flæskesteg
Få opskriften fra kokkene på Nordre Toldbod.
Ingredienser
- Andesauce
- Stegesky fra andestegen eller andefond
- ½ l kogevand fra kartofler eller grøntsager
- Andefedt eller Løgismose smør (ca. 2-3 spsk.)
- Salt
- Citronsaft
- Evt. lidt sukker
- Flæskestegssauce
- Væde og sky fra flæskestegen
- ½ l kogevand fra kartofler eller grøntsager
- Løgismose smør
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- En god sjat Løgismose piskefløde
- ribsgelé eller gastrik
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. kulør
Sådan gør du
Andesauce
Step 1. Lav en roux: Smelt fedt eller smør i en kasserolle og rør mel ud heri. Lad det bage af i gryden i ca. 4 minutter.
Step 2. Tilsæt langsomt andesky eller -fond og kogevand fra grøntsager eller kartofler, til du har den rigtige konsistens. Det skal ikke gå hurtigere end du kan nå at røre alle klumper ud.
Step 3. Kog saucen igennem og smag til med salt og citronsaft.
Flæskestegssauce
Step 1. Lav en roux: Smelt smør i en kasserolle og pisk melet ud heri. Lad det bage af i gryden i ca. 4 minutter.
Step 2. Tilsæt langsomt væde fra flæskestegen + kogevand fra grøntsager eller kartofler, til du har den rigtige konsistens. Lad saucen simre ca. 10 minutter.
Step 3. Tilsæt en god sjat fløde, ca. 1 dl og justér farven med kulør.
Step 4. Smag saucen til med salt, peber og ribsgele eller gastrik.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...