Solæg med krabbe og bitre salater
For at kunne lave denne ret skal du begynde minimum et par dage i forvejen. Men hvis du laver rigeligt med æg, kan de fint holde sig på køl i et par uger, og så har du altid en lille lækker snack lige ved hånden. I sønderjylland, hvor solæg oprindeligt stammer fra, spises de typisk med sennep rørt med lidt eddike og olie.
Ingredienser
- 1 stk stort sylteglas
- Solæg
- 4 stk store æg
- Salt (150 g pr. l)
- 1 stk løg skallen herfra
- Fyld
- 200 g krabbekød
- 1 spsk sød sennep
- 1 spsk mayonaise
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 2 spsk fintsnittede purløg
- Salt
- Friskkværnet peber
- Croutoner
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- Salat
- 4 håndfulde blandede bitre salater f.eks. frisésalat, sennepssalat og radicchio
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
Sådan gør du
Æg
Step 1. Kog æggene i en gryde med rigeligt vand i 20 minutter. Lav imens en saltlage i forholdet 150 g salt pr. liter vand. Afstem lagen efter størrelsen på glasset, som du vil bruge til at opbevare æggene i. Køl æggene lidt ned, når de er færdigkogte. Knus forsigtigt skallen på æggene ved at rulle hvert æg med et let tryk fra håndfladen mod køkkenbordet. Skallen skal blot lige brydes, men stadig sidde fast på ægget. Kom herefter æggene i et skoldet sylteglas sammen med løgskallerne, hæld saltlagen over og sæt dem på køl. Du kan begynde at bruge æggene efter 2-3 dage.
Fyld
Step 1. Hos din fiskehandler kan du købe krabbekød af god kvalitet på dåse, f.eks. Kamchatka-krabbe. Den danske taskekrabbe smager selvfølgelig også rigtig dejligt, så hvis du er heldig, har fiskehandleren allerede kogt og pillet krabbekløerne, og ellers er det ingen sag at koge dem selv.
Step 2. Rør alle ingredienserne sammen til fyldet og juster smagen med citronsaft- og skal, salt og peber.
Croutoner
Step 1. Skær brødet i grove tern og rist det sprødt i smør på panden. Krydr med salt og peber. Lad croutonerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Salat
Step 1. Skyl og slyng salaten og mariner den med lidt olie og eddike.
Step 2. Tag æggene op af lagen og pil skallen af. Anret æggene sammen med krabbesalaten og de bitre salater på fire tallerkner.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...