1/11/2021
|
Magasin 9 2021
Solbær-blommesild
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 5 stk store udvandede (eller 10 små) saltsildefileter
- 1 dl lagereddike
- ½ dl sukker
- ½ dl koncentreret økologisk solbærsaft
- 1 dl balsamisk blommeeddike
- 1½ cm pebberod , i tynde stave
- 10 stk laurbærblade
- 1 tsk sort peber
- 1 spsk enebær
- 2 spsk sennepsfrø
- 1 spsk korianderfrø
Sådan gør du
Step 1
Kog eddike, vand og sukker sammen, rist krydderier kort på en tør pande, tilsæt dem og kog dem med i 2 min.
Step 2
Køl lagen ned og tilsæt sildene.
Sørg for at lagen dækker sildefileterne helt – evt. pakket ind i en tætsluttende pose.
Step 3
Opbevar sildene på køl – de er fine efter 1 døgn, men meget bedre efter et par uger.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...