1/1/1970 |
Spaghetti n' meatballs
Ingredienser
- Kødboller
- ½ stk grøn chili
- 1 stk stort rødløg
- 1 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk tomatpuré
- ½ tsk paprika
- 2 tsk salt
- ½ dl olivenolie
- 4 stk sort peberkorn
- Tomatsauce
- 2 fed hvidløg
- 2 stk rødløg
- ½ stk grøn chili
- 1 dl hvidvin
- 2 stk røde peberfrugter
- 1 stk gulerod
- 2 dåser hakkede tomater
- ½ dl olivenolie
- 1 bundt frisk basilikum hakket
- Lidt rørsukker
- Salt og friskkværnet peber
- 1 pakke spaghetti
- 1 stk god parmesanost
Sådan gør du
Kødboller
Step 1. Hak chili, løg og hvidløg fint. Bland herefter alle ingredienser sammen og rør farsen sej med en grydeske, det tager nok et par min. stil den på køl ½ times tid. Når farsen har sat sig, formes små boller som steges gyldne på panden. Når de er færdige kommes de i et ildfast fad.
Tomatsauce
Step 1. Hak hvidløg, rødløg og chili fint. Sauter det af i en gryde uden det tager farve. Når løgene er blanke tilsættes hvidvin og reduceres ind til det halve. Fjern kernerne fra peberfrugterne og snit dem groft. Skræl guleroden og snit den i i tynde skiver, kom peberfrugter, gulerod og hakkede tomater i gryden og lad det simre i ca. 30 min. under låg.
Step 2. Med en stavblender blendes saucen, hæld oliven olien i lidt af gangen og herefter basilikum, gem lidt til pynt. Smag til med salt, peber og rørsukker.
Step 3. Hæld saucen over kød bollerne og varm det i ovnen i ca. 10 min.
Step 4. Kog pastaen i letsaltet vand. Server retten med masser af revet parmesanost.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...