31/3/2020 | Magasin 2 2020
Spaghetti vongole
Som på en sommerdag på den italienske lido; solmodne tomater, spaghetti kogt al dente, god jomfruolivenolie, et net hjertemuslinger og et køligt glas Saint Max – så synes tilværelsen svær at slå.
Ingredienser
- 500 g spaghetti tørret
- 2 kg hjertemuslinger
- 5 store tomater søde og solmodne
- 3 skalotteløg fintsnittede
- 1 økologisk citron saft og skal herfra
- ½ dl Løgismose olivenolie
- En håndfuld bredbladet persille grofthakket
Sådan gør du
Muslinger
Step 1. Rens hjertemuslingerne. Det gøres lettest ved at du fylder håndvasken eller en skål med ’havvand’, en blanding af vand og salt, og kommer hjertemuslinger i et par timer eller natten over. På den måde vil muslingerne spytte alt det sand, de indeholder, ud.
Step 2. Når muslingerne er færdige med deres ’udrensning’, skylles de grundigt og beskadigede muslinger kasseres.
Tomater
Step 1. Sæt en stor gryde over med vand og godt med salt.
Step 2. Når vandet koger, blancheres tomaterne i 30 sekunder. Køl dem af i koldt vand.
Step 3. Tag efterfølgende skindet af dem og skær dem i kvarte, fjern saft og kerner og skær til sidst i tern.
Samling
Step 1. Sautér fintsnittede hvidløg og skalotteløg i olivenolien i en bradepande.
Step 2. Tilsæt citronskal- og saft og tomater, sautér og kog sammen i 3-5 minutter.
Step 3. Kog spaghettien i gryden med vand, når vandet koger. Tag tid på spaghettien som anmærket på pastaens emballage.
Step 4. Damp hjertemuslingerne færdige i bradepanden med tomat og løg under låg i 3-4 minutter, til muslingerne er åbne, når der er 7 minutter tilbage af spaghettiens kogetid. Kassér de lukkede.
Step 5. Tilsæt spaghetti og bredbladet persille og vend det hele rundt.
Step 6. Smag til med salt og peber, men pas på at du ikke oversalter, nu muslingerne i forvejen er salte. Servér straks på et smukt, stort fad.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...