1/1/1970 |
Stegt andebryst
Med rødbede og kirsebær. Mange af os forbinder sikkert and med jul og mortensaften. Det er der som sådan heller ikke noget galt med, bare man også husker på, at and også smager herligt på andre tider af året. Faktisk er andebryster oplagte at tilberede på grillen. Brystets fedtlag beskytter kødet og gør det saftigt, og kødets struktur er ikke så skrøbeligt som andet fjerkræ og kan derfor sagtens klare den hårde varme fra grillen.
Ingredienser
- Kirsebær og rødbede
- 1 l rødbedesaft svarende til ca. 2 kg rå rødbeder kørt på saftpresser
- 1 tsk fennikelfrø
- ½ dl kirsebæreddike
- ½ dl rapsolie
- 16 stk små nye kogte og pillede rødbeder
- 200 g kirsebær uden sten
- Salt og friskkværnet peber
- Andebryst
- 4 stk andebryst
- 1 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld brøndkarse
- 1 håndfuld rødbedeblade
- 1 håndfuld frysetørrede kirsebær
Sådan gør du
Kirsebær og rødbede
Step 1. Kom rødbedesaft og fennikelfrø i en gryde og lad saften koge ned til ca. 3 dl. Sigt frøene fra og smag saucen til med kirsebæreddike, salt og peber. Tilsæt rapsolien og pisk saucen igennem, så du får en skilt sauce.
Step 2. Del rødbederne i halve og lun dem i saucen sammen med kirsebærrene.
Andebryster
Step 1. Rids skindet på brysterne og krydr dem grundigt med salt og peber. Kom lidt vindruekerneolie på panden og steg skindet helt sprødt. Vend brystet og steg dem færdige i en forvarmet ovn ved 160 grader. Beregn ca. 8-10 minutter og lad dem herefter trække i 5 minutter. Du kan med fordel også tilberede andebrysterne på grillen.
Step 2. Skær skiver af andebrysterne og læg dem på en lun tallerken. Fordel saucen med kirsebær og rødbeder rundt om. Pynt tallerknerne med brøndkarse, rødbedeblade og frysetørrede kirsebær.
Andre forslag
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?