30/10/2023
|
Magasin 5 2023
Stegte sild med æble og peberrod
En sildemad a la æbleflæsk med Løgismose stegte sild, æblekompot, friske æblestykker, peberrod og dild.
Ingredienser
- 2 bøtter Løgismose stegte sild
- 30 g Eddike med æble og timian
- 15 g Løgismose smør
- 600 g madæbler
- 1 cm revet peberrod
- 15 g løg
- 20 g sukker
- Løgismose smør til brød
- 2 skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Step 1
Hak løg fint. Skræl ¾ af æblerne og skær i grove tern.
Step 2
Sautér løg i smør. Tilsæt hakkede æbler og eddike, når løgene er glasklare. Smag til med sukker og revet peberrod, når æblerne er kogt lidt ud.
Step 3
Skær det sidste æble i små pæne tern og vend æbleternene i et skvæt eddike umiddelbart efter.
Step 4
Placér stegte sild på en skive rugbrød smurt med smør. Anret æblekompot på silden og pynt med fine tern af æble og peberrod.
Tip
Retten kan med fordel serveres lun. Lun blot sild og æblekompot umiddelbart inden anretning.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...