29/10/2023 | Magasin 5 2023
Stegte sild med æble og peberrod
Ingredienser
- 2 bøtter Løgismose stegte sild
- 30 g æbleeddike
- 15 g Løgismose smør
- 600 g madæbler
- 1 cm revet peberrod
- 15 g løg
- 20 g sukker
- Løgismose smør til brød
- 2 skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Step 1
Hak løg fint. Skræl ¾ af æblerne og skær i grove tern.
Step 2
Sautér løg i smør. Tilsæt hakkede æbler og eddike, når løgene er glasklare. Smag til med sukker og revet peberrod, når æblerne er kogt lidt ud.
Step 3
Skær det sidste æble i små pæne tern og vend æbleternene i et skvæt eddike umiddelbart efter.
Step 4
Placér stegte sild på en skive rugbrød smurt med smør. Anret æblekompot på silden og pynt med fine tern af æble og peberrod.
Tip
Retten kan med fordel serveres lun. Lun blot sild og æblekompot umiddelbart inden anretning.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk