16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Stjerneskud med rødtunge, asparges, fjordrejer og caviar
Det var smørrebrødsjomfruen, Ida Davidsen, der opfandt stjerneskuddet til ære for den russiske kosmonaut – Jurij Gagarin, da han besøgte Danmark for godt 60 års siden.
Her får du premium-udgaven af smørrebrødsklassikeren, som sædvanligvis laves med rødspættefilet.
Ingredienser
- Stjerneskud
- 4 stk rødtungefileter
- 100 g pillede fjordrejer
- 6 stk asparges , grønne eller hvide
- Panko rasp
- 1 æg
- 1 dl hvidvin
- 2 skiver sandwichbrød fra en god bager
- 100 g Løgismose smør
- Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk Løgismose crème fraîche
- 1 tsk tomatpuré
- 4 stænk Worcestershire Sauce
- 3 stilke estragon
- Piment d'Espelette
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Rør mayonnaise, crème fraîche og tomatpuré sam - men i en skål. Tilsæt Worcestershire-sauce, finthakket estragon, piment d'Espelette, og smag til med salt og peber. Sæt dressingen på køl, så den er klar til anretning.
Step 2
Damp 2 rødtungefileter i et ildfast fad med hvidvin og en klat smør overdækket med stanniol i ca. 7-8 min. i en oven på 175 °C.
Step 3
Panér 2 rødtungefileter med æg og pankorasp, og steg dem sprøde i smør på en pande.
Step 4
Steg sandwichbrødet sprødt på samme pande.
Step 5
Klargør asparges. Skær eller bræk de nederste 5 cm af og skræl dem eventuelt lidt, hvis de er meget tykke. Kog aspargesene let i letsaltet vand, til de er møre, men har bid.
Step 6
Anret sandwichbrødet på to tallerkner, og smør et godt lag dressing på hver skive. Læg herefter 3 asparges på hver brødskive og henholdsvis en dampet og en stegt rødtungefilet ovenpå. Top med fjordrejer og afslut med en skefuld kaviar. Servér dressingen i en skål ved siden af, skulle der være dressing tilovers. Så synger englene!
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.