1/6/2023
|
Løgismose i Netto
Surdejsfoccacia med soltørrede tomater og urter
Ingredienser
- 1 pose Løgismose økologiske koldhævede surdejsboller
- 600 g vand
- 15 g gær
- Løgismose olivenolie
- 1 glas Løgismose syltede Borretane-løg delt i kvarte
- ½ glas Løgismose soltørrede tomater
- Frisk salvie eller hvad du lige har af krydderurter som f.eks. rosmarin og oregano
- Groft salt
- Støbejernspande eller alubakke 20*30 cm.
Sådan gør du
Dag 1.
Step 1. Følg forskriften på brødbladingen, indtil dejen er klar til at koldhæve
Step 2. Beklæd en passende støbejernsform eller alubakke med bagepapir. Smør lidt olivenolie i bunden og fordel halvdelen af de kvarte løg ovenpå.
Step 3. Hæld dejen i formen og fordel den med fugtige fingre, så dejen trækkes ud i formen.
Step 4. Fordel de resterende halve løg, soltørrede tomater og urter ud over dejen og tryk dem let ned. Afslut med en gavmild mængde olivenolie eller olie fra de soltørrede tomater og drys med groft salt.
Dæk brødet til med husholdningsfilm og lad det hæve på køl natten over.
Dag 2.
Step 1. Tag brødet ud fra køl 1 timen inden, det skal grilles. Tænd imens op i grillen.
Step 2. Sæt en halv dl vand i bunden af grillen (kan udelades, hvis ikke du griller i en kuglegrill).
Step 3. Placér brødet i midten af grillen ved indirekte varme. Det er vigtigt, at der er godt med kul i kanten af grillen.
Step 4. Grill brødet i cirka 25-30 minutter. Vend brødet ud af formen og lad den hvile i god tid, inden brødet skæres.
Tip
Der er brøddej til 2 brød, så brug halvdelen af dejen i denne opskrift og resten til et par friske morgenstykker – så bliver det ikke meget bedre.
Tip
Brødet kan sagtens også bages i ovnen, når vejret ikke tillader at tænde op i grillen
Tip
Du kan variere med din yndlingstopping som oliven, parmesan, en smule blåskimmel og Løgismose pesto
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...