1/7/2020
|
Magasin 4 2020
Tarte flambée med friske kantareller og salvie
Hvis du har været et smut forbi Alsace, har du helt sikkert set Tarte flambée eller i den tyske del af området, Flammkuchen på menukortet. Tarte flambée er en form for tærte eller pizza, der tilberedes i en stenovn. Har du ikke sådan en, kan du bruge en pizzasten samt røre dejen så hurtigt som muligt, da det giver en mere sprød og hård bund, der ikke trækker sig sammen under bagning. Opskriften giver 4 små eller 2 store Tarte flambée
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- 5 dl vand
- 500 g hvedemel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
 
- Fyld
- 2½ dl fromage blanc , drænet i kaffefilter
- 2 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 2 æggeblommer
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 50 g kantareller , saltede
- 100 g tørsaltet bacon , skåret i stifter
- 2 løg , skåret i både
- ¼ citron , skallen heraf
- 1 håndfuld salvie
 
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredi- enserne i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig.
Step 2. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Varm ovnen op til 220 °C sammen med pizzastenen.
Step 2. Pisk æggene sammen og vend fromage blanc og creme fraiche i, tilsæt olivenolie og citronsaft, smag til med salt og peber.
Step 3. Kom bacon og løg i en gryde og lad det spil- koge et par minutter, så det er fortilberedt, da tarten ikke skal have særligt lang tid i ovnen.
Step 4: Kom smør på en pande og tilsæt kantareller, citronskal, salt og peber og steg af.
Step 5. Rul dejen ud og smør fromage blanc-massen på og kom bacon, løg og kantareller på. Pynt med salvie.
Step 6. Bag din Tarte flambée til bunden er sprød og gylden i ca. 10-15 minutter alt efter størrelse.
Step 7. Servér med godt glas fyldig hvidvin og du vil straks være hensat til feriestemning i Alsaces pittoreske landskaber.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
