30/11/2019 | Magasin 9 2019
Tatar med vagtel-spejlæg
Det kan sagtens være de små ting, som giver ekstra meget glæde. Det gælder eksempelvis for denne tartar med lækre små vagtelæg - Og frisk trøffel, hvis humør og pengepung tillader det
Ingredienser
- 600 g afpudset okseinderlår , skrabet eller skåret i fine tern
- ½ dl god olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- 4 vagtelæg
- Smør til stegning
- Frisk trøffel
Sådan gør du
Step 1.
Læg inderlåret i fryseren i ca. 1 time og skrab derefter tynde flager af kødet med en skarp kniv. Alternativt kan kødet hakkes på det fineste blad i kødhakkeren.
Step 2.
Rør kødet med olivenolie inden servering og smag til med salt og peber.
Step 3.
Kom smør på en varm pande, lad det bruse af og steg hurtigt 4 spejlæg af vagtelæggene, blommen må gerne være cremet ved servering.
Step 4.
Servér din tatar med et spejlæg på toppen og friskhøvlet trøffel i den mængde din revisor tillader.
Step 5.
Ønsker du at servere lidt tilbehør til din tatar kan vi anbefale sprøde kartoffelchips med trøffel og en let salat af frisee-salat, vendt i en klassisk vinaigrette.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Surf 'n' turf
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Ferieminder om de franske bistroer, hvor bordene f...