Tilbehør til østers
4 forskellige slags tilbehør.
Ingredienser
- Råsyltede tyttebær med røget bacon
- 100 g friske eller frosne tyttebær
- 50 g sukker
- 50 g røget bacon
- Citrus med soja og ingefær
- 1 stk grape
- 1 stk blodappelsin
- 1 stk lime
- 1 tsk revet ingefær
- 1 spsk fintsnittet purløg
- 1 tsk soja
- Gelé på Limfjords Porter og sprødt rugbrødsknas
- 1 stk Limfjords Porter fra Thisted Bryghus
- 4 blade husblas
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk fintsnittet estragon
- Salt
- Champagne-granité
- 2½ dl vand
- 200 g sukker
- 1 stk citron skal herfra
- 1 flaske champagne
- ½ stk citron saft herfra
Sådan gør du
Råsyltede tyttebær med røget bacon
Step 1. Drys tyttebær med sukker og lad dem trække tildækket i 1-2 døgn på køkkenbordet. Skær bacon i tern, steg dem sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Vend lige inden servering de sprøde bacontern sammen med tyttebærrene.
Citrus med soja og ingefær
Step 1. Skræl citrusfrugterne, skær dem i fileter og i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.
Gelé på Limfjords Porter og sprødt rugbrødsknas
Step 1. Kom porteren i en gryde, lad den koge op og tag den derefter af blusset. Udblød husblas i koldt vand, knug overskydende vand fra, smelt den i den varme porter og stil på køl. Pres geléen igennem en sigte, når den er helt kold, så den danner en ”broken gel”. Skær rugbrødet i små tern og rist dem sprøde i smør. Læg dem på lidt køkkenrulle til afkøling. Lige inden servering vendes ingredienserne sammen.
Champagne-granité
Step 1. Varm vand, sukker og citronskal i en kasserolle, til sukkeret smelter. Lad væsken køle af, tilsæt champagnen og smag til med citronsaft. Hæld i en skål og stil den i fryseren til dagen efter. Riv granitéen med en gaffel og server straks.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...