1/1/1970 |
Tomatsalat med oliven, feta og sprøde croutons
Ingredienser
- 500 g tomater , forskellige farver og størrelser
- 1 bakke blandende små peberfrugter
- 1 lille glas Løgismose Kalamata-oliven
- 4 skiver daggammelt rustikt brød
- 1 pakke græsk feta (ca. 150 g)
- 1 håndfuld salat
- ½ stk hakket skalotteløg
- Salt og friskkværnet peber
- sukker
- timian
- rosmarin
- olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Tomater og peberfrugter vaskes og skæres i halve på langs. Læg dem i en passende bradepande, krydr med salt, peber, sukker, rosmarin, timian, hakket skalotte løg og lidt olivenolie. Sæt dem i en forvarmet oven ved 150 grader i ca. 30 min.
Step 2.
Imens brækkes brødet i mindre stykker, som på billedet og steges sprøde i lidt olivenolie på en pande, læg dem til afdrypning på et stykke køkken rulle, krydr med salt og peber.
Step 3.
Vask salaten grundigt. Bræk fetaen i små stykker, dræn oliven fra olien, og drys dem ud over tomaterne,
Step 4.
Fordel nu croutons og salat over tomaterne.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...