Torskerillette
Med agurk og rugbrød
Ingredienser
- Torskerillette
- 200 g torskefilet med skind
- 2 g salt
- 100 g agurk
- 1 spsk creme fraiche
- 2 tsk sød sennep
- 2 stilke finthakket dild
- 1 stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
- Garniture
- 50 g valnødder
- 1 spsk olivenolie
- 2 skiver rugbrød med kerner
- 1 spsk Løgismose smør
- 8 stk agurkestrimler skåret med tyndeskræller
- 1 par ærteskud
- 1 par klip karse
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Torskerillette
Step 1. Kom torskefileten i et ildfast fad, krydr med salt og bag fisken i en forvarmet ovn ved 100 grader i ca. 15 minutter. Torsken er en meget sart fisk og bliver let tør, hvis den bliver bagt for længe. Den skal blot netop være glasklar i kernen. Snit agurken i små tern, kom ternene i en skål og rør dem sammen med cremefraiche og sød sennep. Træk skindet af torsken og vend kødet i cremen. Smag til med dild, citronsaft, salt og peber.
Garniture
Step 1. Dryp valnødderne med olivenolie og krydr med salt. Bag nødderne sprøde i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 15 minutter. Skær rugbrødet i bjælker og steg dem sprøde på panden i lidt smør. Anret rilletten i små skåle med agurkestrimler, valnødderne, rugbrødet og urterne.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...