30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Tortilla Española
En klassiker i det spanske køkken. Æggekage lavet med æg og kartofler og af og til også med løg og lidt grøntsager. Den ses ofte i sammenhæng med tapas. I Baskerlandet som pinxtos, toppes den ofte med små, grillede pimientos del padron. Servér den herhjemme som appetizer til et godt glas vin eller som frokost i sommerhuset, når det skal være let, mættende og lidt salt efter en tur på stranden.
Ingredienser
- 750 g nye kartofler , skrubbet og skåret i små tern
- 6 æg
- 1 stort løg , skåret i små tern
- 100 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Varm ovnen op til 200 °C.
Step 2.
Skrub kartoflerne og skær dem i tern.
Step 3.
Steg kartofler og løg gyldne og møre i smørret ved svag til middel varme på en pande (som gerne må komme i ovnen).
Step 4.
Pisk imens æggene sammen. Tilsæt salt og peber, når kartoflerne er klar. Vend det rundt og hæld så æggemassen ved. Sørg for, at det er jævnt fordelt.
Step 5.
Sæt panden i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15-20 minutter.
Step 6.
Lad tortillaen køle lidt af og vend den ud på et fad.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...