31/8/2022 | Magasin 5 2022
Andeterrine med svampe
Lys sensommerterrine af and tilsat svampe og hvidvin. En himmerrig mundfuld med grov sennep og sursøde syltede græskar. Lav flere glas med terrine af gangen, det er en oplagt værtindegave. Den kan holde sig 14 dage i køleskabet, hvis den er dækket helt af fedt. Nyd terrinen som forret eller som luksuriøs natmad!
Ingredienser
- 4 stk Løgismose confiterede andelår
- 200 g østershatte
- 100 g kantereller
- 1 stk stort skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 dl hvidvin
- 5 dl god hønsefond
- 1 stilk rosmarin bladene
- 50 g Løgismose smør
- 2 spsk persille
- 1 stk citron skal herfra
- Andefedt fra de confiterede lår til at 'lukke' terrinen med
Sådan gør du
Step 1
Snit løg og hvidløg, og sautér løg, hvidløg og rosmarinblade i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og lad væsken reducere til en tredjedel.
Step 2
Steg imens svampene på en pande, så de får farve og afgiver væske.
Step 3
Tilsæt hønsefond, andelår og de stegte svampe til gryden med hvidvin.
Step 4
Tag andelårene op, når de er lune og pluk kødet fri for ben og skind. Sæt kødet til side.
Step 5
Tag svampene op, når de er kogt møre, og gem dem med kødet fra andelårene.
Step 6
Reducér fonden til den bobler.
Step 7
Tilsæt kød, svampe, smør, citronskal og persille i gryden, og sluk for varmen.
Step 8
Rør det hele godt sammen og hæld det i et glas eller i en form. Køl ned, anret med andefedt på toppen og køl ned igen.
Step 9
Spis terrin med sylt, sennep, smørstegt brød og resten af hvidviven.
Andre forslag
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
Sprød kålsalat med østers og tangpulver
I Danmark er vi så heldige, at et væld af kåltyper...
Stegt helleflynder med hjertemuslinger, skummende sauce, dild og kaviar
Helleflynder er den største fladfisk, og måske også den fineste spisefisk I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...