31/8/2022 | Magasin 5 2022
Andeterrine med svampe
Lys sensommerterrine af and tilsat svampe og hvidvin. En himmerrig mundfuld med grov sennep og sursøde syltede græskar. Lav flere glas med terrine af gangen, det er en oplagt værtindegave. Den kan holde sig 14 dage i køleskabet, hvis den er dækket helt af fedt. Nyd terrinen som forret eller som luksuriøs natmad!
Ingredienser
- 4 stk Løgismose confiterede andelår
- 200 g østershatte
- 100 g kantereller
- 1 stk stort skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 dl hvidvin
- 5 dl god hønsefond
- 1 stilk rosmarin bladene
- 50 g Løgismose smør
- 2 spsk persille
- 1 stk citron skal herfra
- Andefedt fra de confiterede lår til at 'lukke' terrinen med
Sådan gør du
Step 1
Snit løg og hvidløg, og sautér løg, hvidløg og rosmarinblade i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og lad væsken reducere til en tredjedel.
Step 2
Steg imens svampene på en pande, så de får farve og afgiver væske.
Step 3
Tilsæt hønsefond, andelår og de stegte svampe til gryden med hvidvin.
Step 4
Tag andelårene op, når de er lune og pluk kødet fri for ben og skind. Sæt kødet til side.
Step 5
Tag svampene op, når de er kogt møre, og gem dem med kødet fra andelårene.
Step 6
Reducér fonden til den bobler.
Step 7
Tilsæt kød, svampe, smør, citronskal og persille i gryden, og sluk for varmen.
Step 8
Rør det hele godt sammen og hæld det i et glas eller i en form. Køl ned, anret med andefedt på toppen og køl ned igen.
Step 9
Spis terrin med sylt, sennep, smørstegt brød og resten af hvidviven.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...