31/8/2022
|
Magasin 5 2022
Andeterrine med svampe
Lys sensommerterrine af and tilsat svampe og hvidvin. En himmerrig mundfuld med grov sennep og sursøde syltede græskar. Lav flere glas med terrine af gangen, det er en oplagt værtindegave. Den kan holde sig 14 dage i køleskabet, hvis den er dækket helt af fedt. Nyd terrinen som forret eller som luksuriøs natmad!
Ingredienser
- 4 stk Løgismose confiterede andelår
- 200 g østershatte
- 100 g kantereller
- 1 stk stort skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 dl hvidvin
- 5 dl god hønsefond
- 1 stilk rosmarin bladene
- 50 g Løgismose smør
- 2 spsk persille
- 1 stk citron skal herfra
- Andefedt fra de confiterede lår til at 'lukke' terrinen med
Sådan gør du
Step 1
Snit løg og hvidløg, og sautér løg, hvidløg og rosmarinblade i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og lad væsken reducere til en tredjedel.
Step 2
Steg imens svampene på en pande, så de får farve og afgiver væske.
Step 3
Tilsæt hønsefond, andelår og de stegte svampe til gryden med hvidvin.
Step 4
Tag andelårene op, når de er lune og pluk kødet fri for ben og skind. Sæt kødet til side.
Step 5
Tag svampene op, når de er kogt møre, og gem dem med kødet fra andelårene.
Step 6
Reducér fonden til den bobler.
Step 7
Tilsæt kød, svampe, smør, citronskal og persille i gryden, og sluk for varmen.
Step 8
Rør det hele godt sammen og hæld det i et glas eller i en form. Køl ned, anret med andefedt på toppen og køl ned igen.
Step 9
Spis terrin med sylt, sennep, smørstegt brød og resten af hvidviven.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...