15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatype, oplagt at sætte småfolk til at trille, mens Pecorara henviser til ricotta lavet på fåremælk. Sidstnævnte er svær at opstøve herhjemme, så Kasper tyede til ricotta på komælk af overordentligt kvalitet.
Et meget delevenligt pastamåltid for store som små.
Ingredienser
- Pasta
- 150 g durumhvedemel
- 150 g hvedemel tipo 00
- 4 æg
- Sauce
- 1 peberfrugt
- 1 lille aubergine
- ½ squash
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 400 g flåede tomater
- 1 bundt basilikum
- 6 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt
- 100 g frisk ricotta
- Parmigiano Reggiano
Sådan gør du
Pasta
Step 1. Ælt mel og æg sammen. Fordel i fire klumper, pak ind i film, og lad hvile minimum 1 time på køl.
Step 2. Rul små stykker af dej ud til lange tynde orme. Vikl enden rundt om din tommeltot, så der dannes en lille ring og nip det lange stykke af. Læg ringene på et meldækket bord. Fortsæt til dejen er opbrugt.
Sauce
Step 1. Skær peberfrugt, aubergine og squash i tern. Hak løg og knus hvidløg
Step 2. Brun peberfrugt, aubergine og squash af i en gryde med lidt olivenolie, og sæt til side. Sautér hakkede løg og hvidløg i samme gryde, til de er glasklare. Tilsæt flåede tomater, stegte grøntsager og basilikum. Krydr med salt.
Step 3. Kog pastaen i saltet vand i 3-4 min. Kom pastaen i saucen, og kog færdig i et par min. Servér med ricotta og parmesan på toppen.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...