Aspargestærte
Med ricottacreme og sprød parmaskinke
Ingredienser
- Tærtebund
- 4 stk butterdej a ca. 10x10 cm
- Fyld
- 16 stk grønne asparges
- 12 skiver parmaskinke
- 150 g ricotta
- 100 g hytteost
- 2 riv muskatnød
- 1 fed presset hvidløg
- 50 g revet parmesan
- 1 håndfuld spæde salater og krydderurter, f.eks. frisé, lollorosso, kørvel og karse
- 2 dråber ekstra jomfruolivenolie
- 2 dråber balsamisk eddike eller ægte balsamico
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtebund
Step 1. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg butterdejen herpå. Læg et stykke bagepapir oven på butterdejen og læg så en bageplade på toppen, så dejen kommer under pres.
Step 2. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Step 3. Tag bundene ud af ovnen og lad dem afkøle på bageristen.
Fyld
Step 1. Skær aspargesene i stykker på 10 cm og blancher kort dem i en gryde med kogende letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, så de stadig har masser af bid. Afkøl dem herefter straks i isvand.
Step 2. Steg parmaskinken sprød i ovnen og læg herefter skiverne på fedtsugende papir. Rør ricotta og hytteost sammen og smag til med muskat, hvidløg, salt og peber.
Step 3. Drys et tyndt lag revet parmesan på en varm pande og lad det stege gyldent ved middel varme. Tag parmesanen af panden med en palet og læg den på et stykke køkkenrulle. Bræk den sprøde parmesanflage i mindre stykker.
Step 4. Smør ricottacremen på bundene og læg aspargesene oven på cremen. Kom den sprøde skinke, parmesan, salat og urter på toppen. Dryp et par dråber olivenolie og balsamico over inden servering.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...