1/1/1970 |
Aspargestærte
Med ricottacreme og sprød parmaskinke
Ingredienser
- Tærtebund
- 4 stk butterdej a ca. 10x10 cm
- Fyld
- 16 stk grønne asparges
- 12 skiver parmaskinke
- 150 g ricotta
- 100 g hytteost
- 2 riv muskatnød
- 1 fed presset hvidløg
- 50 g revet parmesan
- 1 håndfuld spæde salater og krydderurter, f.eks. frisé, lollorosso, kørvel og karse
- 2 dråber ekstra jomfruolivenolie
- 2 dråber balsamisk eddike eller ægte balsamico
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtebund
Step 1. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg butterdejen herpå. Læg et stykke bagepapir oven på butterdejen og læg så en bageplade på toppen, så dejen kommer under pres.
Step 2. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Step 3. Tag bundene ud af ovnen og lad dem afkøle på bageristen.
Fyld
Step 1. Skær aspargesene i stykker på 10 cm og blancher kort dem i en gryde med kogende letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, så de stadig har masser af bid. Afkøl dem herefter straks i isvand.
Step 2. Steg parmaskinken sprød i ovnen og læg herefter skiverne på fedtsugende papir. Rør ricotta og hytteost sammen og smag til med muskat, hvidløg, salt og peber.
Step 3. Drys et tyndt lag revet parmesan på en varm pande og lad det stege gyldent ved middel varme. Tag parmesanen af panden med en palet og læg den på et stykke køkkenrulle. Bræk den sprøde parmesanflage i mindre stykker.
Step 4. Smør ricottacremen på bundene og læg aspargesene oven på cremen. Kom den sprøde skinke, parmesan, salat og urter på toppen. Dryp et par dråber olivenolie og balsamico over inden servering.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...