31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Bagt torsk med lun rosenkålssalat og sennepsfumé
Rosenkål er for mange en lidt udskældt kålsort, dog helt uden grund. Tilberedt på den rette måde smager de let bitre rosenhoveder fortrinligt. Akkompagneret med torsk, blød kartoffelmos og sennepsfumé, der giver retten kant og binder elementerne sammen i skøn forenelighed, har du en velsmagende vinterret.
Ingredienser
- 4 stk torskeryg à 150 g, med skind, uden ben
- Kartoffelmos
- 500 g bagekartofler
- 1½ dl Løgismose sødmælk
- Løgismose smør efter samvittighed og smagsløg
- Salt og peber
- Rosenkål
- 500 g rosenkål
- 4 store skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk Løgismose smør
- ½ bundt dild
- 1 spsk grov sennep
- Salt og peber
- Sennepsfumé
- 2½ dl reduceret fiskefond kan købes hos fiskehandleren eller laves selv
- 2½ dl piskefløde
- 3 spsk grov sennep
- 1 spsk smør
- 1 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 1 citron
- Salt
Sådan gør du
Kartoffelmos
Step 1. Kog bagekartoflerne helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og kom gryden tilbage på blusset, så det sidste vand kan dampe væk.
Step 2. Lun sødmælken. Mælken må ikke koge.
Step 3. Mos kartoflerne med et piskeris, og tilsæt den lune mælk og koldt smør til konsistensen og smagen behager. Smag til med salt og sort peber.
Torsk
Step 1. Krydr torskestykkerne med salt på kødsiden, og placér stykkerne i et ildfast fad med skindsiden opad, på en skive smør og en skive citron.
Step 2. Bag torskestykkerne i ca. 20 min. ved 100 °C, til fisken lige netop er tilberedt.
Step 3. Fjern skindet forsigtigt. Dryp fisken med citronsmør fra bradepanden og drys med en smule salt.
Rosenkål
Step 1. Rens rosenkålene. Pil de yderste pæne blade af og gem til senere. Halvér rosenkålene.
Step 2. Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Step 3. Steg rosenkålene på en varm pande, til de har fået let brændt farve. Tilsæt derefter smør og hakkede skalotteløg og hvidløg.
Step 4. Lad rosenkål og løg stege videre ved svag varme, til løgene er bløde og rosenkålene al dente.
Step 5. Lige inden servering tilsæt rosenkåls - blade, hakket dild og sennep, og vend rundt til en lun salat. Smag til med salt og peber.
Sennepsfumé
Step 1. Bland fiskefond, piskefløde og sennep i en kasserolle, og kog det sammen til en cremet sauce.
Step 2. Ved servering, tilsæt smør og cremefraiche i saucen. Stavblend til saucen skummer.
Step 3. Smag til med citron og salt. Servér mens saucen endnu skummer let og fint og med både rød og hvid venskabsvin i glassene.
Step 4. Servér mens saucen endnu skummer let og fint og med både rød og hvid venskabsvin i glassene.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.