31/1/2021
|
Magasin 1 2021
Bikinitoast med comté og trøffel
Hjemmelavet toast er altid en succes uanset anledning og selskabets alder. Vi har tilladt os at hæve niveauet en anelse på den klassiske parisertoast, som ej er at kimse ad. Denne opskrift på bikinitoast inkluderer trøfler, Comté og Parmaskinke, og med Domaine Couberts vine i glasset har du en forførende snackservering, som er umulig at holde fingrene fra! Spis den som et mellemmåltid, lille frokost eller som snack.
Ingredienser
- 8 skiver toastbrød gerne brioche
- 8 skiver god parmaskinke
- 1 stk syltet trøffel fra Tartufi Jimmy
- 100 g revet Comté
- 75 g smeltet Løgismose smør eller olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Læg fire skiver toastbrød på skærebrættet og fordel halvdelen af det revne ost derpå. Fold skinken så skiverne passer på brødskiverne. Skær trøflerne i tynde skiver og fordel trøffelskiverne på skinken. Fordel herefter resten af osten ovenpå trøflerne, læg de fire resterende brødskiver ovenpå og pres toasten godt sammen.
Step 2.
Pensl de fire toast på begge sider med smeltet smør eller olivenolie, og grill dem herefter i en toastmaskine eller i toppen af ovnen under grill-legeme på begge sider. Servér straks.
Tip
Navnet bikinitoast stammer fra Barcelona hvor the Bikini Concert Hall åbnede i 1953 i Les Corts-området i byen. Det populære dansested, som også husede en minigolfbane, bød på en række kulinariske indslag til deres gæster, blandt andet deres version af den franske Croque-monsieur. Hos Bikini Concert Hall lavede man dog sandwichen noget tyndere og mere kompakt og denne version blev derefter kendt som ”the sandwich they prepare at Bikini”. Siden da er bikini-toasten blevet et fast indslag på de fleste Catalonske snacksteder, men bikinien er faktisk at finde over hele verden.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...