1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Brasiliansk culotte med fladbrød og chimichurri
I Sydamerika er kød ligeså væsentlig en del af kosten, som rugbrød er i Danmark. Kød i et utal af udskæringer perfektioneres med marinader, forskellige tilberedningsmetoder og serveres med et hav af tilbehør. Okseculotten, som mange kender i klassisk helstegt form, har her fået brasilianske rytmer i kroppen når den grilles på spyd og serveres med fladbrød og chimichurri – en spicy og aromatisk krydderurte-salsa.
Ingredienser
- Culotte
- 1 okseculotte , af bedste kvalitet (ca. 1,4 kg.)
- Salt
- Olivenolie
- Fladbrød
- 750 g hvedemel tipo 00
- 4 dl vand
- 6 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- Chimichurri
- 1 bundt koriander
- ½ bundt persille
- ½ frisk chili , efter smag
- 1 fed hvidløg
- Lime
- ½ dl olivenolie
- ½ dl hvidvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Bland mel, vand, olie og salt og ælt det godt sammen. Lad dejen trække ca. 30 minutter. Hak dejen ud i ca. 12 små kugler og rul dem ud til fladbrød.
Step 2
Fjern senen på bagsiden af culotten (hvis der er en). Skær fedtet på toppen til, så der maks er 0,5-1 cm tilbage og rids det tilbageværende.
Step 3
Skær culotten i tykke skiver på tværs af fibrene, ca. 8-10 cm tykke skiver. Kom culotten på et stort spyd eller rotisseri, hvor kødstykkerne foldes i et ‘u’, så fedtsiden vender ud.
Step 4
Hak krydderurter og hvidløg fint og kom i en skål. Tilsæt saft af en lime, friskhakket chili, olivenolie, eddike og salt og peber og bland godt sammen. Lad din chimichurri trække mens du griller kød og brød.
Step 5
Varm grillen godt op, og placér de varme kul eller brænde i siden af grillen, så fedtet fra spyddene ikke drypper direkte ned i dem.
Step 6
Drys culotte-spyddet med havsalt og grill på alle sider til det er gyldent og sprødt udenpå, ca. 20 minutter. Lad herefter kødet trække i min. 15 minutter.
Step 7
Steg fladbrød på en almindelig pande eller på en grill hvis du har udstyr til det. Pensl med brunet smør inden de steges, og steg på hver side til de er gyldne og gennembagte.
Step 8
Skær culotten direkte fra spyddet, så du får fine tynde kødstykker.
Step 9
Servér kødet i de lune fladbrød med chimichurri på toppen.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...