1/9/2020
|
Magasin 5 2020
Bruschetta med stracciatella og salte ansjoser
Mange kender nok bruschetta i sin klassiske version med tomater og basilikum, som emmer af Italien. Men Italien er meget mere end solmodne tomater; italiensk gastronomi rummer en lang række vidunderlige, cremede oste, hvor stracciatella særligt stråler! Den cremede ost, som deler navn med en velkendt is, er i sin enkelthed den cremede midte du kender fra burrata-ost.
På sprødt brød med en ansjosfilet er stracciatella i perfekt selskab, og oplevelsen bliver kun bedre, når den krydres med enten de mousserende vine fra vores gode producent Contratto, hvid og frisk Aligoté fra Bourgogne eller rød og saftig Barbera d'Alba fra Piemonte.
Ingredienser
- 12 skiver baguette eller 6 skiver surdejsbrød, skåret i halve
- 1 bøtte stracciatella-ost (kan købes i vores butik på Nordre Toldbod)
- 1 glas ansjoser (fra Marruzella)
- 1 glas semi-dried tomater (fra Cascina San Giovanni)
- Frisk basilikum
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Varm en pande med olivenolie og steg brødskiverne gyldne herpå.
Step 2.
Dryp af på fedtsugende papir.
Step 3.
Anret de sprøde brødskiver på et fad, top med en god spiseskefuld stracciatella, 1-2 hele ansjoser, et par semi-dried tomater, frisk basilikum og afslut med friskkværnet sort peber, lidt salt og et dryp olivenolie.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...