31/8/2020 | Magasin 5 2020
Bruschetta med stracciatella og salte ansjoser
Mange kender nok bruschetta i sin klassiske version med tomater og basilikum, som emmer af Italien. Men Italien er meget mere end solmodne tomater; italiensk gastronomi rummer en lang række vidunderlige, cremede oste, hvor stracciatella særligt stråler! Den cremede ost, som deler navn med en velkendt is, er i sin enkelthed den cremede midte, du finder i den mere kendte burrata-ost. På sprødt brød med en ansjosfilet er stracciatella i perfekt selskab, og oplevelsen bliver kun bedre, når den krydres med de mousserende vine fra Contratto.
Ingredienser
- 12 skiver baguette eller 6 skiver surdejsbrød, skåret i halve
- 1 bøtte stracciatella-ost (fra Nordhavns Mikromejeri, kan købes på Nordre Toldbod)
- 1 glas ansjoser (fra Marruzella)
- 1 glas semi-dried tomater (fra Cascina San Giovanni)
- Frisk basilikum
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Varm en pande med olivenolie og steg brødskiverne gyldne herpå.
Step 2.
Dryp af på fedtsugende papir.
Step 3.
Anret de sprøde brødskiver på et fad, top med en god spiseskefuld stracciatella, 1-2 hele ansjoser, et par semi-dried tomater, frisk basilikum og afslut med friskkværnet sort peber, lidt salt og et dryp olivenolie.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...