1/9/2020
|
Magasin 5 2020
Bruschetta med stracciatella og salte ansjoser
Mange kender nok bruschetta i sin klassiske version med tomater og basilikum, som emmer af Italien. Men Italien er meget mere end solmodne tomater; italiensk gastronomi rummer en lang række vidunderlige, cremede oste, hvor stracciatella særligt stråler! Den cremede ost, som deler navn med en velkendt is, er i sin enkelthed den cremede midte du kender fra burrata-ost.
På sprødt brød med en ansjosfilet er stracciatella i perfekt selskab, og oplevelsen bliver kun bedre, når den krydres med enten de mousserende vine fra vores gode producent Contratto, hvid og frisk Aligoté fra Bourgogne eller rød og saftig Barbera d'Alba fra Piemonte.
Ingredienser
- 12 skiver baguette eller 6 skiver surdejsbrød, skåret i halve
- 1 bøtte stracciatella-ost (kan købes i vores butik på Nordre Toldbod)
- 1 glas ansjoser (fra Marruzella)
- 1 glas semi-dried tomater (fra Cascina San Giovanni)
- Frisk basilikum
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Varm en pande med olivenolie og steg brødskiverne gyldne herpå.
Step 2.
Dryp af på fedtsugende papir.
Step 3.
Anret de sprøde brødskiver på et fad, top med en god spiseskefuld stracciatella, 1-2 hele ansjoser, et par semi-dried tomater, frisk basilikum og afslut med friskkværnet sort peber, lidt salt og et dryp olivenolie.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...