1/4/2023
|
Løgismose i Netto
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles family style. Det er denne ret et alletiders eksempel på – også selvom ingredienslisten kan synes lang.
Enkelheden finder du i tilberedningen. Grøntsager og kylling bages nemlig i samme fad – også kaldet traybake – så både kyllingens og grøntsagernes safter får fornøjelse af hinanden.
Buon appetito!
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose kylling
- 1 bundt gulerødder med top
- 400 g aspargeskartofler
- 4 stk majroer
- 1 glas syltede artiskokker
- 5 friske, solmodne tomater
- ¼ ciabattabrød eller surdejsbrød
- 1 bæger Løgismose pesto verde
- 7 stilke blød timian
- 7 stilke kørvel
- 50 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Forvarm ovnen på 200 °C.
Step 2
Vask alle grøntsagerne, og fjern den grove top på gulerødder og evt. majroer. Halvér aspargeskartofler og gulerødder på langs, og skær majroer i både.
Step 3
Steg kartofler, gulerødder og majroer på en varm pande i ca. 5 min. Krydr med salt. Tilsæt smør til panden, og vend det helt godt sammen. Krydr med peber.
Step 4
Kom de stegte grøntsager op i et passende ovnfast fad. Læg butterflykyllingen ovenpå. Sæt fadet med grøntsager og kylling i ovnen i ca. 25 minutter.
Step 5
Bræk brødet op i mindre stykker, og fordel over fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen og tilbered resten i 5-10 minutter, indtil brødet bliver til sprøde croutoner, der har suget masser af smag. Kyllingen skulle gerne være gennemtilberedt nu. Tag fadet ud af ovnen, og lad kyllingen hvile i 5-10 minutter.
Step 6
Færdiggør imens traybaken. Skær friske tomater og artiskokker i grove stykker. Fordel disse, og eventuelt noget af lagen fra glasset med artiskokker over fadet. Afslut med groftplukket kørvel og timian.
Step 7
Skær kyllingen ud med i en lille kniv og læg tilbage til grøntsagerne. Servér med Løgismose grøn pesto.
Tip
Brug de grøntsager, som sæsonen tilbyder. Vigtigt er dog at parre grøntsager, der behøver samme tilberedningstid. Efteråret og vinterens rodfrugter som rødbeder er mere hårdføre, mens asparges og andre forårs- og sommergrøntsager kræver kortere tilberedningstid. Nogle grøntsager behøver ingen tilberedning f.eks. tomater og spæde salater.
Andre forslag
Andelår, puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...