27/10/2019 | Magasin 8 2019
Cacio e pepe
Den italienske klassiker spækket med sort peber og ost
Ingredienser
- 400 g spaghetti eller bucatini
- 40 g Løgismose smør
- 150 g revet Pecorino Romano
- 50 g revet Parmigiano-Reggiano
- 1 spsk friskkværnet peber
- Kogevand fra pastaen
- Evt. frisk trøffel
Sådan gør du
Step 1.
Kog pastaen i en stor gryde, ca. 3 minutter mindre end angivet på pakken – pastaen skal være meget al dente.
Step 2.
Rist den friskkværnede peber godt af på en tør pande, og sørg for at det får rigeligt varme så alle aromaer frigives. Tilsæt smør til panden med peber og lad smørret bruse godt af.
Step 3.
Tilsæt ca. 1,5-2 dl. kogevand fra pastaen til panden med smør og peber og lad det samle sig.
Step 4.
Skru godt op for varmen på panden og tilsæt den ikke-færdigkogte pasta og vend godt rundt i væsken på panden. Lad blandingen samle sig i ca. 3 minutter, til pastaen er perfekt al dente.
Step 5.
Tilsæt til sidst den revne ost, som vendes godt rundt med pastaen, så hele retten samler sig.
Step 6.
Servér med det samme med friskkværnet peber på toppen og eventuelt friskrevet trøffel hvis det skal være ekstra godt.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...