1/1/1970 |
Gratineret slethvar
Med perlebyg-risotto
Ingredienser
- 4 stk slethvarfilet a 100 g
- 1 spsk Løgismose smør til at stege i
- Til gratinering
- 30 g Løgismose smør
- 1 spsk rasp
- 1 spsk hakkede sorte oliven
- 3 spsk hakkede nødder, gerne macadamia
- 1 spsk hakkede soltørrede tomater
- 1 tsk hakket rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
- Sauce
- 1 stk hakket skalotteløg
- 20 g Løgismose smør
- 1 dl Noilly Prat
- 1 knivspids safran
- 3 dl hønsefond
- 3 dl fiskefond
- 3 spsk creme fraiche 38%
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 1 knivspids lakridspulver
- Salt og friskkværnet peber
- Perlebyg-risotto
- 5 dl hønsefond
- 200 g perlebyg
- 2 stk finthakket skalotteløg
- ½ fed hvidløg
- ½ tsk safran
- 1 kvist timian
- ½ dl hvidvin
- 50 g Løgismose smør
- 1 spsk revet parmesan
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Til gratinering
Step 1. Rør alle ingredienserne til gratineringsmassen sammen og rul den sammen til en pølse, først i husholdningsfilm, og stram derefter rullen i alufolie og læg den på køl.
Sauce
Step 1. Sauter skalotteløgene i en gryde i lidt smør, til de er glasklare, tilsæt Noilly Prat og safran og lad det koge næsten væk. Tilsæt hønsefond og fiskefond og lad det koge ind til ca. 3 dl. Tilsæt cremefraiche og fløde og kog saucen igennem. Smag til med citronskal og -saft, lakridspulver, salt og peber.
Gratinering
Step 1. Krydr fisken med salt og peber og brun den i smør på den ene side på en pande, som kan gå i ovnen. Vend fisken og tag panden af blusset.
Step 2. Skær derefter tynde skiver af gratineringsmassen og læg dem oven på fisken. Stil fisken i ovnen ved 200 grader i 3 minutter, til fisken er færdig, og gratineringen har fået en gylden farve.
Perlebyg-risotto
Step 1. Kog hønsefonden op i en gryde og hold den varm under låg. Skyl perlebyggen under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Sauter skalotteløgene i smør, til de er glasklare. Tilsæt perlebyg og hvidløg og lad det koge ind under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsæt safran, timian og hvidvin og lad vinen koge helt væk. Tilsæt nu 1 dl varm hønsefond og lad den koge næsten helt væk under omrøring.
Step 2. Gentag denne proces 2-3 gange, hæld til sidst resten af fonden på og lad det småsimre i ca. 15 minutter, til perlebyggen er blevet mør, men stadig har lidt bid. Monter risottoen med smør og parmesan, rør godt rundt og smag til sidst til med salt og peber.
Step 3. Anret den gratinerede fisk på tallerkenen sammen med risotto. Skum saucen op med en stavblender lige inden servering og dekorer retten med det hvide skum.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...